Pilotul galez Elfyn Evans se află în fruntea clasamentului în Raliul Portugaliei

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 23-05-2021 08:06
Actualizat: 23-05-2021 08:07

Pilotul galez Elfyn Evans (Toyota) a preluat conducerea în Raliul Portugaliei, în detrimentul estonianului Ott Tanak (Hyundai), victima unei probleme mecanice în penultima specială de sâmbătă, în timp ce se afla în fruntea acestei curse din cadrul Campionatului Mondial de raliuri (WRC).

Evans a încheiat cea de-a doua zi de competiţie cu un avans de 10 sec 7/10 faţă de spaniolul Dani Sordo (Hyundai) şi de 1 min 04 sec 2/10 faţă de francezul Sebastien Ogier (Toyota).

Campion mondial în 2019 şi ultimul câştigător al Raliului Portugaliei, în acelaşi an, Ott Tanak a dominat ziua de sâmbătă, pe care a încheiat-o însă la fel ca de rău şi coechipierul său de la Hyundai, belgianul Thierry Neuville, a cărui maşină s-a răsturnat într-un viraj din penultima specială, în timp ce se afla pe poziţia a doua, scrie Agerpres.ro.

Duminică, Ellfyn Evans va încerca să îşi apere avansul în cursul ultimelor cinci speciale, pe o distanţă totală de 49,5 km cronometraţi, cu două treceri prin solicitantul traseul de la Fafe.

Pilotul român Raul Badiu, considerat unul dintre favoriţii la titlul de campion mondial al juniorilor, a abandonat cauza unei probleme la motorul maşinii sale, după cum a anunţat pe contul său de Facebook.