Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, a făcut o gafă diplomatică pe Twitter

Autor: Grigore Onescu
Publicat: 24-05-2021 15:32
Actualizat: 24-05-2021 15:37

Adina Vălean, comisar european pentru transporturi din partea României, a făcut o gafă publică pe Twitter atunci când a salutat decolarea de la Minsk a avionului deturnat de către Belarus pentru a aresta un opozant al regimului Lukașenko.

Fără să țină cont că la sol au fost reținute șase persoane, ea a declarat că decolarea este o veste bună pentru "toată lumea".

"Zborul Ryanair tocmai a decolat de la Minsk spre Vilnius. Veste bună pentru toată lumea și în special familiile și prietenii celor de la bord." a declarat ea. Criticile nu au întârziat să apară.

Expertul în relații internațional Armand Goșu a făcut pe Facebook  un inventar al personalităților care au criticat tweetul. Acestea includ pe Ben Tonra, profesor universitar de relații internaționale la Universitatea din Dublin, Andrew Nicholas Duff, politician britanic, Anne Applebaum, jurnalist și istoric, Wolfgang Ischingerer, diplomat și alții.

Și alți politicieni au intervenit. Conform G4Media, au criticat postarea și Carl Bild, fostul ministru de Externe al Suediei și actual co-președinte al European Council on Foreign Relations, Radek Sikorski, fost ministru de Externe al Poloniei, actual europarlamentar, precum și europarlamentarii Raphael Glucksmann și Róża Thun.

Adina Vălean este membru PNL, europarlamentar și comisar european.