IPS Teodosie, REVOLTAT de acuzațiile de plagiat: Nu persoana, ci calculatorul e acuzat

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 25-05-2021 11:48

Reacție tranșantă a arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, privind scandalul tezelor de doctorat plagiate pe care e acuzat că le-a coordonat. IPS spune că nu are nicio vină privind conținutul lucrărilor și că acuzațiile pot fi aduse calculatorului. Teodosie nu e la prima reacție de acest gen, acum câteva săptămâni îndemnând CNCD să îl amendeze pe Dumnezeu pentru declarațiile făcute cu privire la femeile din România, care nu pot ocupa funcții în cadrul bisericii.

Citește și: IPS Teodosie, implicat într-un SCANDAL MONSTRU: NOUĂ din cele 15 teze de doctorat coordonate de el ar fi plagiate

Potrivit unui document emis de Patriarhia Română, prin care i se respingea cererea de avansarea a lui Teodosie la rang de mitropolit, ÎPS Teodosie a fost acuzat de de plagiat și lipsa onestității științifice, dar și de refuzul de a-şi achita facturile vechi, alături de indisciplină.

„Eu nu am plagiat nimic… Nu sunt acuzat de plagiat. Pentru că a venit vorba, să vă spun despre ce-i vorba. La doctorat, cine-i acuzat? Nu persoana, (ci) calculatoru-i acuzat. Chiar am avut o întrunire la universitate, deci calculatorul nostru, care este identic cu cel de la CNATDCU, arată că nu este plagiat. Cei din Comisia Teologică (a CNATDCU), care nu sunt doar ortodocşi, acuză plagiatul împotriva evidenţei calculatorului. Ce e asta? E ceva cu totul tendenţios”, a declarat arhiepiscopul Tomisului, vineri, într-o conferinţă de presă, conform AlephNews.ro.