Valeriu Gheorghiță INTRĂ ÎN PLIN după contradicțiile dintre Cîțu și Orban privind vaccinarea anticoronavirus contra cost

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 25-05-2021 15:47
Actualizat: 25-05-2021 18:50

Medicul Valeriu Gheorghiță susține că nu s-a pus problema de a schimba strategia de vaccinare. Gheorghiță a mai spus că vaccinul este gratuit și astfel va rămâne în următoarea perioadă.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat marți că nu se pune problema schimbării strategiei de vaccinare răspunzând unei întrebări despre posibilitatea comercializării vaccinurilor anti-COVID, conform Mediafax.

„Campania de vaccinare actuală are principii clare, unul dintre ele este că vaccinul este gratuit. Nu s-a pus problema de a schimba strategia de vaccinare. Peste ani de zile, nu se știe, vaccinarea anti-COVID va face parte din programul național de vaccinare în toate țările. Fiecare stat își va stabili strategia”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Discuțiile au apărut după ce președintele PNL, Ludovic Orban, a comparat campania de vaccinare anti-COVID cu cea antigripală. Orban a spus că după ce în Româia se va atinge imunitatea de grup, este posibil ca vaccinurile să fie făcute contra cost.

Ulterior, Ludovic Orban a fost contrazis de premierul Florin Cîțu care a spus că românii care vor să se vaccineze nu vor plăti nimic.