Cristian Diaconescu îi SCUTURĂ pe Mugur Isărescu și Adrian Vasilescu: Dăncilă NU are nicio trecere în fața oficialilor UE

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 27-05-2021 15:58

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, joi, la Brăila, că nu cunoaşte motivele pentru care guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a numit-o consilier pe Viorica Dăncilă şi că, din punctul său de vedere, fostul premier PSD nu are "o deschidere internaţională".

Citește și: Ludovic Orban, anunț de ULTIMĂ ORĂ legat de creșterea TVA: ce s-a DECIS la discuțiile cu oficialii UE

"Nu cunosc care sunt criteriile pe care domnul guvernator Isărescu, un om cu contacte internaţionale foarte serioase, le-a avut în vedere când a numit-o consilier. Probabil multe cazuri de acest gen. Am mai fost întrebat dacă dânsa are deschiderea internaţională, pentru că domnul Vasilescu (Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, n.r.) a spus la un moment dat că acesta ar fi fost argumentul. Eu, din câte ştiu, doamna Dăncilă nu are niciun fel de deschidere internaţională de natură să genereze o valoare adăugată în plan internaţional pentru Banca Naţională", a declarat Diaconescu, conform Agerpres.

Fostul premier social-democrat Viorica Dăncilă a fost angajată consultant la BNR în cadrul Departamentului pentru economia verde, iar fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Paşcu va fi unul dintre consultanţii care se vor ocupa de geopolitică, a declarat, pentru AGERPRES, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României.

"Doamna Dăncilă este angajată consultat în Departamentul pentru economia verde. A fost europarlamentar atâţia ani, are legături în Parlamentul European. Doamna Dăncilă a fost şi prim-ministru. Mircea Paşcu va fi unul dintre aceşti consultanţi care se va ocupa de geopolitică", a spus Adrian Vasilescu.

De asemenea, Adrian Vasilescu a menţionat că în prezent se poartă discuţii şi cu alte persoane pentru ocupa funcţii în departamentele BNR.