Alertă hidrologică - Cod portocaliu de inundaţii pe afluenţi ai râului Ialomiţa, până la miezul nopţii

Autor: George Traicu
Publicat: 28-05-2021 14:56

Hidrologii au emis, vineri, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă până la miezul nopţii pe unii afluenţi ai râului Ialomiţa din zona Munteniei.

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 00:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri rapide de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râurile din bazinul hidrografic Ialomiţa - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Moroeni - amonte S.H. Târgovişte (judeţele: Dâmboviţa şi Prahova).

INHGA precizează că fenomenele hidrologice periculoase se mai pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic al râului Vulcana.

Avertizarea a fost emisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa şi Sistemele de Gospodărire a Apelor Dâmboviţa şi Prahova.