Thomas Tuchel, după câștigarea Ligii Campionilor: 'Sunt foarte mândru. Împreună orice este posibil'

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 30-05-2021 08:15
Actualizat: 30-05-2021 11:54

Antrenorul german Thomas Tuchel, la primul său succes în Liga Campionilor cu Chelsea, după finala pierdută anul trecut cu PSG, a declarat în urma victoriei cu Manchester City (1-0) că este foarte mândru de jucătorii săi şi că echipa trebuie să atace alte titluri, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Chelsea s-a impus în finala Ligii Campionilor de pe Estadio do Dragao din Porto prin golul marcat de germanul Kai Havertz (42), potrivit agerpres.ro.

''Este cel mai important meci din Europa, este o finală excepţională şi am câştigat-o, este incredibil. Sunt foarte mândru. Am reuşit să batem City de două ori în campionat, în cupă, şi acum am făcut-o pentru a treia oară. Ştiam bine că nu suntem favoriţi, dar suntem un grup foarte, foarte puternic, suntem uniţi şi totul este posibil. Normal, am fi dorit o posesie mai bună, dar era dificil în primele minute. După prima repriză, am fost mai buni, ne-am creat contraatacuri periculoase, dar a fost o luptă foarte dură. Este a doua mea finală, eram mulţumit după finala de anul trecut, dar cea de acum era diferită într-un anumit mod, am resimţit-o mai puternic. Dar jucătorii mei au fost azi foarte determinaţi pentru a câştiga acest meci, nu am vrut să pun presiune pe ei, să-i perturbez. Le-am spus fiecăruia să-şi ridice nivelul de joc, să îndrăznească când au balonul. Kai Havertz a fost curajos, puternic şi a răspuns din nou prezent'', a declarat Tuchel după finala de la Porto.

Tuchel a preluat Chelsea în ianuarie, când l-a înlocuit pe Frank Lampard şi echipa londoneză a avut un parcurs de excepţie în Liga Campionilor, eliminând echipe ca Real Madrid, Atletico Madrid şi FC Porto.

''Este o realizare fantastică. Ne aşteptam la o replică foarte puternică, ştiam că va trebui să fim la un nivel înalt pentru a ne putea impune. Câştigase la niveluri inferioare, dar nu ştia cum este acest sentiment. Acum este momentul să sărbătorim şi apoi să mergem după următorul succes, pentru titlul următor. Nu vreau să vorbesc despre anumiţi jucători, pentru că toată lumea a dat dovadă de o atitudine grozavă. Am fost foarte curajoşi chiar şi în momentele în care era dificil să ieşim din presiune'', a adăugat tehnicianul german, care speră că acest succes îi va asigura un nou contract cu clubul patronat de Roman Abramovici.