Președintele Rusiei lansează producția mașinilor 'Aurus'

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 01-06-2021 18:34

Președintele rus Vladimir Putin a lansat producția de masă a mașinilor ”Aurus” la o fabrică din zona economică specială din Elabuga (Tatarstan), relatează Interfax.

Șeful statului a participat la ceremonia de lansare în regim online. El a numit lansarea producției de serie drept un eveniment semnificativ pentru industria autohtonă.

”După cum știți, folosesc astfel de mașini și am fost chiar eu la volan, de multe ori. Aceasta este o mașină cu adevărat demnă, de înaltă calitate, care corespunde tuturor standardelor mondiale”, a menționat președintele, lăudând designul automobilelor ”Aurus”.

Sedanul de lux ”Aurus Senat” va fi produs la uzina mixtă a companiei ruse Sollers și a celei americane Ford. Se așteaptă ca primele mașini să înceapă să sosească la saloanele de vânzare la 7 iunie. De asemenea, se preconizează că mașinile ”Aurus” vor fi exportate în țările din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord.

Linia de mașini ”Aurus” a fost dezvoltată pentru a fi folosită de oficialii de top ai statelor, dar, ulterior, s-a decis producția de serie. În prezent, linia include modelele sedan, limuzină și cabriolet.