Compania de brokeraj Credo Insurance Broker, radiată de ASF

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 02-06-2021 13:00

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, miercuri, retragerea, la cerere, a autorizaţiei de funcţionare a companiei de brokeraj Credo Insurance Broker SRL, precum şi radierea acesteia din Secţiunea I şi trecerea în Secţiunea II a Registrului intermediarilor principali, conform agerpres.

Conform unui comunicat al Autorităţii, în şedinţa de miercuri a fost aprobat rezultatul controlului periodic desfăşurat la SSIF BT Capital Partners SA.

De asemenea, a fost aprobată notificarea ESMA referitor la intenţia de aplicare a prevederilor Ghidului ESMA privind externalizarea către furnizorii de servicii cloud (ESMA 50-164-4285).

Totodată, a fost aprobată numirea Mihaelei Stroia în funcţia de membru-preşedinte al Directoratului la societatea Uniqa Asigurări de Viaţă SA, a fost autorizată modificarea Actului constitutiv al SIF Oltenia S.A. ca urmare a diminuării capitalului social al societăţii şi a fost aprobată solicitarea SIF Oltenia SA de autorizare în calitate de Fond de Investiţii Alternative destinat Investitorilor de retail (FIAIR) închis, de tip diversificat şi înregistrarea acestuia în Registrul ASF în această calitate.

ASF a aprobat modificarea actului constitutiv al societăţii Gothaer Asigurări Reasigurări S.A. ca urmare a majorării capitalului social, precum şi cererea privind modificarea capitalului social şi autorizarea modificării Actului constitutiv al Allianz-Ţiriac Pensii Private Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA.