UPDATE - Germania reia zborurile către Rusia

Autor: George Traicu
Publicat: 02-06-2021 21:40
Actualizat: 02-06-2021 23:03

După mai multe ore de întrerupere, zborurile între Germania şi Rusia au fost reluate miercuri seara între cele două ţări, pe fondul unui conflict legat de Belarus, a anunţat compania aeriană germană Lufthansa, relatează AFP.

''Autorităţile ruse au acordat autorizare companiei Lufthansa de a opera zboruri de pasageri spre Rusia în iunie. Aceasta înseamnă că zborurile Lufthansa către Moscova şi Sankt-Petersburg pot fi operate aşa cum era prevăzut'', a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a companiei. Companiile ruse Aeroflot şi S7 au anunţat, de asemenea, reluarea zborurilor spre Germania, potrivit agenţiilor de presă ruseTASS şi Ria Novosti.

Germania a suspendat aterizarea pe teritoriul său a zborurilor ruseşti ca răspuns la absenţa autorizaţiei din partea Moscovei pentru zborurile Lufthansa către Rusia, a indicat miercuri Ministerul Transporturilor de la Berlin, pe fondul conflictului cu Belarus, notează news.ro.

Autoritatea aeriană rusă "nu a autorizat la timp" două zboruri prevăzute miercuri dimineaţă, care au fost anulate marţi seară, a explicat ministerul într-un comunicat transmis AFP.

"În numele recirprocităţii", Germania "nu a mai acordat autorizaţia" pentru zborurile companiilor ruseşti, ceea ce a dus la anularea rutelor operate de Aeroflot şi S7.