Preşedintele francez: Tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani vor putea fi vaccinaţi din 15 iunie

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 02-06-2021 22:40

Tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani vor putea fi vaccinaţi în Franţa împotriva COVID-19 începând cu 15 iunie, a anunţat miercuri preşedintele francez Emmanuel Macron în cursul unei viziteîn sud-vestul ţării, relatează AFP.

Emmanuel Macron a menţionat, de asemenea, perspectiva eliminării obligativităţii de a purta mască în aer liber, ceea ce ''se va face într-un mod diferenţiat'' în funcţie de regiune, scrie Agerpres.ro.

''Perspectiva în care trăim cu toţii este că o putem elimina treptat şi că o putem îndepărta în locuri deschise în care nu există prea mult risc'', a spus preşedintele Macron, adăugând: ''Se va face (...) într-un mod diferenţiat pe teritoriu''.

''La nivel naţional, va trebui să aşteptăm puţin mai mult. Cred că până la sfârşitul lunii iunie, vom menţine la nivel naţional cel puţin aceeaşi organizare'', a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Şeful statului a salutat, de asemenea, faptul că 50% dintre adulţii francezi au primit o primă doză de vaccin, ceea ce reprezintă, potrivit lui, ''cu adevărat o etapă importantă'' în campania de vaccinare.

Cu toate acestea, el le-a cerut francezilor să rămână ''extrem de atenţi şi vigilenţi'' deoarece circulaţia virusului progresează în anumite zone ale teritoriului, în special în sud-vest.

Emmanuel Macron a explicat că decizia de a lansa campania de vaccinare a adolescenţilor a fost luată în timpul consiliului de apărare care a avut loc dimineaţa la palatul prezidenţial. Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) a emis miercuri un aviz cu privire la vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.