VIDEO - Ludovic Orban (PNL): 'Nu e nimic nou în raportul MCV. Vrem să desființăm SIIJ'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 09-06-2021 13:51
Actualizat: 09-06-2021 16:27

Președintele PNL, Ludovic Orban, a comentat raportul MCV lansat de UE despre România. El susține că documentul nu arată o noutate în ceea ce privește țara noastră. Orban a reiterat dorința Partidului Național Liberal de a desființa Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

„La nivelul coaliției am decis să susținem forma care a fost aprobată în Camera Deputaților. Sigur că mai continuă discuțiile pe tema asta (n.r.: desființarea SIIJ). Dacă o să fie cazul o să luăm altă decizie la coaliție, iar dacă o să fie alta, o să anunțăm. Ar fi fost foarte bine să fie adoptat acest proiect, că e la Senat, nu la Camera Deputaților, până la finalul sesiunii parlamentare. Acesta a fost oboiectivul nostru. Vrem să desființăm SIIJ până la finalul acestei sesiuni parlamentare. Sunt încrezzător că o să găsim o soluție.

Nu e nimic nou în raportul MCV. Pentru a ne atinge obiectivul de a ne încheia mecanismul de cooperare și verificare cu privire la România noi trebuie să le respectăm recomandările anterioare. Obiectivul actualei coaliții de guvernare este să se finalizeze MCV cu privire la România. Trebuie să reparăm la legile justiției”, a spus Ludovic Orban.

Citește și:  OFICIAL | CCR pune cruce propagandei anti-SIIJ: Instanţele naţionale nu pot aplica recomandări MCV în detrimentul legislaţiei naţionale .