VIDEO Institutul Central de Cercetări Științifice de Inginerie de Precizie a dezvoltat o nouă muniție pentru protecția vehiculelor blindate

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 11-06-2021 22:21

Institutul Central de Cercetări Științifice de Inginerie de Precizie (AO ”ȚNIITOCiMAȘ”, face parte din corporația de stat ”Rosteh”) a dezvoltat o nouă muniție destinată să asigure un plus de protecție împotriva armelor de mare precizie, ceea ce va crește durata de viață a vehiculelor blindate pe câmpul de luptă, a anunțat biroul de presă al Rosteh, citat de agenția TASS.

”Noua muniție de protecție a fost concepută într-un calibru de 76 mm și cântărește 2,8 kilograme. (…) La apariția pericolului, proiectilul de protecție este tras în direcția de unde vine amenințarea și creează o perdea de interferențe aersol-dipol, ce ”orbește” sistemele de ghidare ale armelor de înaltă precizie ale inamicului”, a precizat biroul de presă.

În viitor, proiectilul ar putea fi utilizat, în orice condiții climatice, ca parte din componența armelor defensive existente și a noilor modele de vehicule blindate. ”Pentru prima dată, produsul va fi prezentat militarilor la forumul ”Armia-2021”, testele de stat urmând să fie finalizate în cursul acestui an”, a menționat aceeași sursă, subliniind că noul produs va avea căutare pe piețele de export.

După cum notează TASS, spre deosebire de munițiile din generația anterioară, în noul produs a fost mărită de o dată și jumătate de ori densitatea perdelei combinate, ce elimină proiectilele cu ghidare laser, optică, termică și radar.