Etapa a şaptea a Turului Elveţiei a fost câștigată de către ciclistul columbian Rigoberto Uran

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 12-06-2021 21:55

Ciclistul columbian Rigoberto Uran (EF Education-Nippo) a câştigat etapa a şaptea a Turului Elveţiei, un contratimp individual desfăşurat sâmbătă pe distanţa de 23,2 km, între localităţile Disentis şi Andermatt.

Uran a fost cronometrat în 36 min 02 sec (medie orară: 38,7 km), reuşind să-l devanseze cu 40 sec pe francezul Julian Alaphilippe (Deceuninck), clasat pe locul secund, şi cu 54 sec pe elveţianul Gino Mader (Bahrain), ocupantul poziţiei a treia, scrie Agerpres.ro.

Contratimpul de sâmbătă a avut un traseu deosebit, cu o ascensiune de primă categorie, în lungime de 9,5 km, iar apoi o coborâre până la Andermatt.

În clasamentul general continuă să conducă ecuadorianul Richard Carapaz (Ineos), în timp ce Rigoberto Uran a urcat pe locul secund, la 17 sec.

Julien Alaphilippe, aflat pe poziţia a treia, la 39 sec de Carapaz, a decis să părăsească însă cursa elveţiană la finalul acestei etape, pentru a fi alături de soţia sa care se pregăteşte să nască, a anunţat echipa Deceuninck.

Duminică este programată cea de-a opta şi ultima etapă, una montană, în lungime de 159,5 km, cu startul şi sosirea la Andermatt.