Finala Ligii Campionilor se va disputa între Barcelona şi Aalborg

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 13-06-2021 11:53

Finala ediţiei din acest an a Ligii Campionilor la handbal masculin se va disputa duminică, la Koln (Germania), între echipa spaniolă Barcelona şi formaţia daneză Aalborg, informează AFP.

Barcelona, care luptă pentru cucerirea celui de-al doilea zecelea trofeu din istoria sa în cea mai importantă competiţie continentală, a învins sâmbătă seara, în semifinale, cu scorul de 31-26, formaţia franceză HBC Nantes.

La mai puţin de şase luni după înfrângerea suferită în finala ediţiei 2020, în faţa germanilor de la Kiel, spaniolii beneficiază de o nouă ocazie de cuceri din nou Cupa Europei, după o aşteptare de şase ani, scrie Agerpres.ro.

Aalborg Handbold, aflată la prima participare la un turneu Final Four, a trecut la rândul ei, cu 35-33, de o altă reprezentată a Franţei, Paris Saint-Germain, în cealaltă semifinală.

Este pentru a cincea oară în şase ani când clubul parizian suferă un eşec în Final Four şi va trebui să mai aştepte încă un an pentru a putea spera la câştigarea trofeului.

Dacă Aalborg va reuşi să câştige finala de duminică, va deveni prima echipă daneză care îşi va înscrie numele în palmaresul Ligii Campionilor.