Phoenix Suns a devenit prima franciză calificată în finalele conferinţelor ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA)

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 14-06-2021 13:13

Phoenix Suns a devenit prima franciză calificată în finalele conferinţelor ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), după a patra victorie în patru meciuri în seria cu Denver Nuggets din semifinalele Conferinţei de Vest, informează AFP, citat de agerpres.

Phoenix Suns s-a impus luni, în deplasare, cu 125-118, adjudecându-şi victoria cu scorul general de 4-0.

Franciza din Arizona, care s-a calificat într-o finală de conferinţă pentru prima oară în ultimii 11 ani, s-a bazat şi de data asta, în cel de-al doilea meci în deplasare, pe veteranul Chris Paul, autor a 37 puncte, şi pe Devin Booker, autor a 34 puncte şi 11 recuperări.

Vedeta lui Nuggets, sârbul Nikola Jokic, autor a 22 puncte, a fost eliminat în sfertul trei pentru o lovitură în figură aplicată la o fază de joc lui Cameron Payne.

În finala Conferinţei de Vest, Phoenix Suns va întâlni învingătoarea dintre Los Angeles Clippers şi Utah Jazz (1-2 la general).

În semifinalele Conferinţei de Est, Milwaukee Bucks şi Brooklyn Nets se află la egalitate la general, 2-2.

În meciul cu nr. 4, luni, Milwaukee Bucks s-a impus pe teren propriu cu 107-96. Următorul meci este programat joi.

Duelurile din play-off se dispută după sistemul cel mai bun din şapte jocuri, echipa care ajunge prima la patru victorii obţinând calificarea în turul următor.