FOTO - Umilință totală pentru Hagi, Popescu și Munteanu! În timp ce ștabii României au stat la VIP în Arena Națională, valorile au fost trimise la tribuna II

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 14-06-2021 19:30

Foștii mari internaționali ai României au primit bilete din partea Federației la tribuna a II-a, la meciul Austria - Macedonia de Nord 3-1, în vreme ce angajați ai FRF, în frunte cu Mihai Stoichiță, Bodescu și Radu Vișan, au văzut confruntarea din zona VIP a Arenei Naționale. Tot la VIP au fost prezenți și Ludovic Orban, Dan Barna, Lucian Bode, Bogdan Aurescu, Vasile Dâncu, lângă care a stat și procurorul-șef al DNA, Crin Bologa, informează GSP.RO.

Organizarea primului meci în România la un turneu final a produs și scene incredibile și revoltătoare. Duminică seara, pe Arena Națională, cei mai valoroși și mai titrați fotbaliști din istoria echipei naționale au avut parte de o surpriză negativă de proporții. Au fost trimiși de FRF să urmărească meciul de la tribuna a II-a, la un loc cu ceilalți spectatori, fie că aceștia erau macedoneni, austrieci sau români care aveau tichet în zona respectivă. Printre foștii mari fotbaliști care au primit invitația în acea parte a stadionului s-au aflat și Hagi, Gică Popescu și Dorinel Munteanu, care sunt primii 3 în topul selecțiilor all-time în echipa națională.

Decizia a fost una surprinzătoare mai ales că în zona VIP a Arenei Naționale au luat loc personaje extrem de puțin cunoscute publicului, dar care în momentul de față au funcții importante în organigrama FRF. Printre acestea, în afara președintelui Răzvan Burleanu, s-au aflat Radu Vișan, Gabriel Bodescu, dar și Mihai Stoichiță. Acesta din urmă e directorul tehnic al Federației. Tot pe fotoliile de la VIP au luat loc și o serie de politicieni, de la majoritatea partidelor din Parlament.

  • Anca Dragu (președinta Senatului)
  • Ludovic Orban (fost premier, președinte PNL)
  • Dan Barna (vice-premier, președinte USR)
  • Bogdan Aurescu (ministrul Afacerilor Externe)
  • Lucian Bode (ministrul Afacerilor Interne)
  • primarul Capitalei, Nicușor Dan
  • Vasile Dâncu, din partea PSD, apropiat al șefului FRF
  • Crin Bologa, șeful Direcției Naționale Anticorupție, care a stat în dreapta ministrului de interne.

Toți cei care au avut locuri la VIP au beneficiat de un protocol de lux.

Răspunsul FRF pentru GSP:

„În privința locurilor VIP, facem precizarea că FRF nu a deținut locuri în acest sector. UEFA a avut invitați proprii, străini și români, printre care conducerea FRF (președinte, secretar general, secretar general adjunct, director tehnic) și managerul Structurii Locale de Organizare a EURO 2020 la București. Totodată, este util de știut că UEFA are un alt criteriu de împărțire a locurilor în tribune, diferit de sistemul Tribuna I, Tribuna II și Peluze.”

Reacțiile celor trei pentru GSP

Gică Popescu: „Pe oricare alt stadion din Europa am fi avut bilet la oficială. Pe Arena Națională am primit la tribuna a II-a!"

Dorinel Munteanu: „Când am văzut unde am bilet, nici n-am vrut să mă mai duc la stadion”

Gică Hagi: „N-am o problemă. Am vrut să văd meciul, am stat unde am avut loc, mi-a plăcut partida, atât pot să spun. În rest, n-am nimic de comentat"

Citește și: Gică Hagi știe cine va câștiga Euro 2020: 'Din păcate, noi lipsim, trebuie să ne gândim la ce va fi mâine, să construim altă echipă care să ajungă la CE şi CM' .

SURSA FOTO: GSP.RO.