Vladimir Putin declară că pentru el nu există nici o altă misiune mai însemnată decât întârirea Rusiei

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 15-06-2021 23:46

Președintele Vladimir Putin a declarat că și-a legat într-atât soarta lui de soarta Rusiei, încât pentru el nu există, în viață, nici o altă misiune mai însemnată decât întârirea Rusiei, relatează Rossiiskaia gazeta.

În interviul acordat postului de televiziune american NBC, șeful statului rus a amintit că, în 2000, țara se clătina la limita păstrării suveranității sale, a integrității teritoriale, numărul cetățenilor aflați sub pragul sărăciei era colosal și catastrofal, nivelul Produsului Intern Brut căzuse deja la pământ”. Acum, situația este cu totul alta, a subliniat liderul de la Kremlin.

”La un moment dat va veni, desigur, altcineva în locul meul. Ar însemna că toate astea ar trebui să se prăbușească? Am luptat împotriva terorismului – slavă domnului, l-am smuls din rădăcini. Ar trebui oare ca toate astea să renască? Cred că nu. Este altceva că pe scena politică pot apărea diferiți oameni, cu opinii diferite. Și este foarte bine”, a subliniat Putin.

”Dacă voi observa că o persoană, fie ea și critică la adresa unor domenii ale activității mele, dar dacă eu văd că acest om are puncte de vedere constructive, că acest om este devotat țării, că este gata să așeze pe altarul Patriei nu doar ani, ci toată viața lui, eu vor face totul pentru ca astfel de oameni, indiferent de părerea lor despre mine, să fie susținuți”, a asigurat președintele.

În același timp, Putin este convins că bazele fundamentale ale statalității ruse, ale economiei ruse, ale sistemului politic vor fi de așa natură, încât Rusia va sta ferm pe picioare și va privi cu încredere spre viitor.