Papa Francisc a amintit de situația dramatică a populației etiopiene din regiunea Tigray, la rugăciunea de duminică

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 16-06-2021 16:49
Actualizat: 16-06-2021 16:54

“Sunt foarte aproape de populația din regiunea Tigray, din Etiopia, lovită de o gravă criză umanitară care-i expune la foamete pe cei mai săraci”. Cu aceste cuvinte a amintit pontiful, la rugăciunea mariană “Angelus”, de duminică, 13 iunie, situația dramatică a populației etiopiene din regiunea Tigray, îndemnând la rugăciunea pentru imediata încetare a violențelor, pentru garantarea asistenței alimentare și sanitare, pentru refacerea, cât mai grabnică, a armoniei sociale și pentru alinarea suferințelor populației, scrie vaticannews.va.

Cetatea Vaticanului – A. Mărtinaș

Nu este primul apel pe care pontiful îl face în favoarea populației din Tigray. Amintim, de exemplu, apelul făcut de papa Francisc la rugăciunea antifonului marian “Angelus”, din 8 noiembrie 2020, când a îndemnat la “respingerea tentației unui conflict armat” în Etiopia, îndemnând totodată la rugăciune și respect fratern, la dialog și la soluționarea pașnică a neînțelegerilor.

Conflictul armat din regiunea Tigray, situată în nordul Etiopiei, dintre guvernul federal al Etiopiei și administrația regională din Tigary, condusă de Frontul de Eliberare a Poporului Tigray (TPLF), a cauzat nu doar un mare număr de morți, ci și o gravă criză umanitară. În urma izbucnirii violențelor, mii de strămutați intern sunt constrânși să trăiască în tabere supraaglomerate, în care alimentele sunt insuficiente iar serviciile medicale sunt aproape inexistente.