TERTIP Cum mușamalizează compania de termoficare din Timișoara scandalul PENAL privind prejudiciul de 20 de milioane de euro creat de administrația Fritz

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 17-06-2021 18:46
Actualizat: 17-06-2021 19:55

Compania locală de termoficare din Timișoara contestă amenda primită după ce nu au fost cumpărate cerificate verzi. Compania a fost sancționată cu 20 de milioane de euro, însă vinovatul faptic e chiar adminisrația Fritz care a tergiversat achiziționarea de certificate, cauzând astfel un prejudiciu societății. Acum, directorul penal impus de administrația Fritz la șefia Colterm anunță că va contesta amenda, pe motiv că nu e legală.

Ca urmare a deciziei de impunere nr. 3/14/05.2021, prin care s-a stabilit în sarcina Companiei Locale de Termoficare COLTER S.A. obligația fiscală în valoare de 106.863.467 lei, pentru nerestituirea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, am formulat o contestație la Administrația Fondului pentru Mediu. Acțiunea are ca obiect anularea deciziei menționate pentru motive de nelegalitate și nevaliditate a actului administrativ.

În paralel, s-a formulat, în baza art. 278 din Codul de Procedură Fiscală, coroborat cu art. 14 din Legea nr. 554/2004, cerere de suspendare a executării deciziei de impunere, pentru a evita poprirea conturilor societății. Dorim să-i asigurăm pe clienții noștri că nu vor fi afectați în nici un fel de această situație, iar furnizare serviciilor se va desfășura fără sincope.