Cristian Diaconescu a bătut palma cu Donald Tusk - Colaborare PMP-PPE pentru sprijinirea Republicii Moldova

Autor: Roxana Popa
Publicat: 18-06-2021 15:06
Actualizat: 18-06-2021 16:30

Vineri, 18 iunie, președintele Partidului Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, a avut o convorbire telefonică cu Donald Tusk, președintele Partidului Popular European.

Potrivit unui comunicat al PMP, în cursul discuției au fost abordate o serie de subiecte privind politica internă din România, precum și principalele dezvoltări, la nivel european, în care partidele populare din Europa vor coopera în perioada următoare .

Subiectul Republica Moldova a fost discutat pe larg din perspectiva momentului electoral prin care va trece această țară. Președintele Donald Tusk a exprimat dorința de a coopera îndeaproape cu președintele Partidului Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, în ceea ce privește sprijinirea, cu toate mijloacele, a orientării pro-europene a acestui stat .

"Există intenția președintelui Tusk de a face o vizita la Chișinău urmând ca în prealabil să aibă consultări cu domnul Cristian Diaconescu. Cei doi interlocutori au abordat o serie de subiecte privind tendințele preocupante, la nivel european, în ceea ce privește extremismul în Europa, apreciind că o poziționare politică solidară și coerenta a Partidul Popular European trebuie să reprezinte un răspuns imediat și necesar pentru contracararea acestor evoluții", se mai arată în comunicatul citat.