Top 5 criptomonede de urmărit săptămâna aceasta: BTC, ADA, THETA, XMR, AMP

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 24-06-2021 09:29
Actualizat: 24-06-2021 09:30

Dacă prețul Bitcoin rămâne în intervalul actual, ADA, THETA, XMR și AMP ar putea sări mai mult în următoarele zile.

Planurile Rezervei Federale a SUA de a-și avansa calendarul pentru majorările ratei până în 2023 au condus la rezervarea de profit pe piața bursieră americană, aur și Bitcoin (BTC). Piețele au primit o a doua lovitură pe 18 iunie după ce James Bullard, președintele Băncii Rezervei Federale a Statelor Unite din St., a avertizat că prima creștere a ratei ar putea veni imediat după 2022.

Acum, analiștii cripto sunt împărțiți la următoarea mutare de la Bitcoin. Josh Rager consideră că Bitcoin ar fi putut atinge vârful ciclului la 64.500 de dolari, iar Robert Kiyosaki, autorul cărții „Rich Dad Poor Dad”, crede că Bitcoin poate scădea la 24.000 $.

Cu toate acestea, PlanB, creatorul modelului de prognoză a prețurilor Bitcoin stoc-la-flux, și-a păstrat viziunea optimistă asupra Bitcoin. Cel mai bun scenariu al său pentru Bitcoin este o raliu masiv la 450.000 de dolari, în timp ce „cel mai rău scenariu” prezintă, de asemenea, o țintă alcătească la 135.000 de dolari până la sfârșitul anului 2021.

Citând datele recente de pe lanț, alți analiști au subliniat că deținătorii pe termen lung au cumpărat Bitcoin în ultimele zile.

Cumpărarea de către investitorii pe termen lung poate compensa vânzarea de la speculatori? Ce fac proiectul tehnic, o recuperare pe termen scurt sau o nouă cădere? Să studiem graficele celor mai importante 5 criptomonede pentru a afla.

BTC / USDT

Bitcoin a fost cuprins între 31.000 și 42.451,67 USD în ultimele zile. Prețul a scăzut de la 41.330 USD pe 15 iunie, iar urșii au scăzut prețul sub media mobilă exponențială de 20 de zile (37.439 USD) pe 18 iunie.

Vânzătorii vor încerca acum să scadă prețul până la suportul gamei la 31.000 de dolari. EMA de 20 de zile a început să scadă și indicele de rezistență relativă (RSI) sub 41 sugerează că urșii au stăpânire.

Cu toate acestea, perechea BTC / USDT a revenit cu 31.000 de dolari în două ocazii anterioare pe 23 mai și 8 iunie, prin urmare taurii vor încerca din nou să apere acest nivel. Dacă vor reuși, perechea ar putea să-și prelungească șederea în gama pentru încă câteva zile.

În schimb, dacă urșii scad prețul sub 31.000 de dolari, perechea ar putea scădea la 28.000 de dolari și apoi la 20.000 de dolari. O astfel de mișcare va fi un negativ imens și ar putea întârzia începutul următoarei etape a trendului ascendent.

Urșii au scăzut prețul sub suportul de 34.600 de dolari pe graficul de 4 ore. Dacă vor reuși să susțină prețul sub acest nivel, este probabil ca perechea să scadă la suportul de 31.000 de dolari. Downsloping 20-EMA și RSI în apropierea zonei de supravânzare indică un avantaj pentru urși.

Pe de altă parte, dacă prețul crește de la nivelul actual și crește peste 36 457 USD, acesta va sugera că comercianții au acumulat la niveluri inferioare. Perechea se poate ridica apoi la media mobilă simplă de 50 și mai târziu la zona de rezistență 41,330 $ la 42,451,67 $. O spargere a acestei zone va sugera că corectarea s-a încheiat.

ADA / USDT

Cardano (ADA) a tranzacționat între 1,33 și 1,94 USD în ultimele zile. Răspândirea suportului din 12 iunie a scăzut la EMA de 20 de zile (1,52 dolari) pe 15 iunie, indicând că sentimentul a devenit negativ și comercianții vând la raliuri.

Urșii vor încerca acum să scadă prețul sub zona de asistență de la 1,33 USD la 1,24 USD. Dacă reușesc să facă acest lucru, perechea ADA / USDT ar putea scădea la suportul critic la 1 USD. EMA de 20 de zile și RSI sub 42 sugerează că urșii sunt în control.

Dimpotrivă, dacă taurii apără din nou zona de sprijin, va sugera cererea la niveluri inferioare. Acest lucru ar putea menține perechea legată de încă câteva zile. Un breakout și închiderea peste 1,94 USD va indica faptul că taurii sunt din nou la comandă.

urșii au scăzut prețul sub suportul de 1,33 USD astăzi, dar eșecul de a susține nivelurile inferioare sugerează acumularea în scădere. Cumpărătorii vor încerca acum să propulseze prețul peste linia de tendință descendentă.

Dacă vor reuși, aceasta va invalida modelul urcător. O astfel de mișcare ar putea surprinde urșii agresivi și ar putea duce la o strângere scurtă care ar putea propulsa prețul la 1,74 USD și apoi 1,88 USD.

Alternativ, dacă prețul scade și se menține sub 1,33 USD, perechea va completa modelul triunghi descendent. Această configurație descendentă are un obiectiv țintă de 0,78 USD.

THETA / USDT

Taurii au împins THETA deasupra liniei de rezistență a canalului descendent pe 17 iunie, dar nu au putut trece obstacolul la 10,47 dolari. Acest lucru arată că urșii nu au fost încă aruncați în prosop și încearcă să falsifice spargerile.

Prețul a scăzut astăzi sub EMA de 20 de zile (8,65 USD), sugerând că tendința pe termen scurt s-a transformat în favoarea urșilor. Cu toate acestea, este puțin probabil ca taurii să renunțe cu ușurință. Vor încerca să stopeze declinul la 7,33 dolari.

Dacă prețul va reveni la acest suport și va crește peste mediile mobile, acesta va indica o cerere puternică la niveluri inferioare. Cumpărătorii vor face apoi încă o încercare de a elimina obstacolul la 10,47 USD.

Dacă vor reuși, perechea THETA / USDT ar putea începe un raliu până la 13,20 USD. Această viziune pozitivă se va invalida dacă urșii scad prețul sub 7,37 USD. O astfel de mișcare ar putea duce la un declin la 6 USD și apoi la 4,57 USD.

Diagrama de 4 ore arată formarea unui model de cap și umeri. Această configurație are un obiectiv țintă de 7,02 USD.

Cu toate acestea, taurii încearcă să împingă prețul înapoi deasupra decolteului. Dacă fac asta, urșii pe termen scurt care ar fi putut iniția poziții scurte pe ruptura decolteului pot rămâne prinși.

Acest lucru ar putea duce la o acoperire scurtă, iar perechea se va ridica la 9,19 dolari. O pauză peste această rezistență poate deschide ușile unui miting la 10,10 USD și apoi 10,47 USD.

XMR / USDT

Monero (XMR) a renunțat la linia de tendință descendentă pe 19 iunie, iar urșii vor încerca acum să scadă prețul până la suport, la 225 USD. Acesta este un sprijin important de care trebuie să fii atent, deoarece taurii au apărat în mod repetat acest nivel în ultimele zile.

Dacă prețul va reveni la 225 USD, cumpărătorii vor încerca încă o dată să ridice prețul peste linia de tendință descendentă. Dacă fac acest lucru, perechea XMR / USDT poate provoca SMA de 50 de zile (312 USD) și apoi să crească la 347 USD.

Contrar acestei ipoteze, dacă urșii scad prețul sub suportul de 225 USD, perechea va completa un model triunghi descendent. Această configurație descendentă ar putea atrage vânzări suplimentare, rezultând o scădere la 175 USD și apoi 124,69 USD.

taurii au făcut mai multe încercări de a împinge și susține prețul peste rezistența de 283 USD, dar nu au reușit. Aceasta arată că urșii apără agresiv acest nivel.

Vânzătorii au scăzut prețul sub linia de trend a triunghiului ascendent astăzi, dar nu au putut susține nivelurile inferioare. Acest lucru sugerează cumpărarea puternică la scăderi. Taurii vor încerca acum să împingă prețul peste mediile mobile și să provoace rezistența de 283 USD.

Dacă cumpărătorii pot crește prețul peste acest nivel, modelul triunghi ascendent se va finaliza, iar perechea ar putea ajunge la 316,23 USD și apoi la nivelul țintei, la 341 USD.

Această viziune pozitivă se va invalida dacă urșii scufundă și susțin prețul sub linia de trend. O astfel de mișcare ar putea deschide ușile pentru o scădere la 225 USD.

AMP / USDT

Amp a rupt deasupra rezistenței dure a aerului la 0,076 USD pe 14 iunie și a atins un maxim istoric la 0,12 USD pe 16 iunie. Cu toate acestea, rezervarea de profit din 17 iunie a început o corecție care a scăzut la nivelul de rupere la 0,076 USD.

Dacă taurii vor întoarce nivelul de 0,076 USD pentru a sprijini, va sugera că sentimentul rămâne pozitiv și comercianții se acumulează în scădere. Cumpărătorii vor încerca apoi să împingă prețul înapoi la maximul istoric, la 0,12 USD.

O izbucnire și aproape de această rezistență va sugera reluarea tendinței ascendente. Perechea AMP / USDT ar putea apoi să se ridice la 0,185 USD.

Contrar acestei ipoteze, dacă urșii scad prețul sub 0,076 USD, perechea ar putea scădea la EMA de 20 de zile (0,07 USD), care ar putea acționa din nou ca un sprijin puternic. Cu toate acestea, dacă acest suport se sparg, perechea ar putea scădea la SMA de 50 de zile (0,05 USD)

Corecția de la maximul istoric a fost arestată la suportul de 0,076 USD, deoarece taurii au apărat agresiv nivelul. Cu toate acestea, cumpărătorii se luptă să împingă prețul peste rezistența de 0,095 USD, indicând că urșii se vând la niveluri mai ridicate.

Taurii încearcă în prezent să apere 50-SMA și să formeze un minim mai mare pe termen scurt. Dacă vor reuși, perechea ar putea crește la 0,095 USD. O izbucnire și o închidere deasupra acestei rezistențe ar putea deschide ușile pentru un raliu la maximul istoric. Această vizualizare pozitivă se va invalida dacă perechea se rupe și se închide sub 0,076 USD.