Senatorul Consiliului Federației îl compară pe Vladimir Putin cu James Bond, în timpul summitului de la Geneva

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 21-06-2021 16:44

Senatorul Consiliului Federației, Aleksei Pușkov, l-a comparat pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, în timpul summitului ruso-american de la Geneva, cu James Bond, personajul din cărțile și filmele despre agentul 007, scrie RIA Novosti.

În opinia senatorului, președintele Statelor Unite, Joe Biden, a lăsat, în ajunul întâlnirii la nivel înalt, impresia că este mai plin de încredere, dar la summit el a arătat ”vizibil mai palid”. Pușkov consideră că Biden a dorit să apară la întâlnire în stil James Bond: «cu ochelari de soare, în care se reflectă, ca ”țintă politică”, imaginea lui Putin». ”Biden a dorit să se prezinte ca primul și cel mai important politician al lumii – de aceea, a inițiat acest summit, dar tocmai asta nu i-a reușit”, a scris Pușkov pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

Senatorul arată că, la summit, Putin a arătat că este mult mai stăpân pe sine și mai în câștig, deoarece Biden a ales doar șapte jurnaliști pentru a răspunde la întrebările lor și, de asemenea, și-a citit discursul de pe hârtie.

”Așa că, la această întâlnire, James Bond al politicii a părut a fi, mai degrabă, Vladimir Putin, gata să răspundă la orice întrebări și foarte încrezător în sine”, a concluzionat Pușkov.

Discuțiile de la Geneva, primele dintre Vladimir Putin și Joe Biden, au durat 4 ore și jumătate, inclusiv o pauză. La finalul lor, Putin a anunțat că a convenit cu Biden să înceapă consultări privind stabilitatea strategică la nivel interdepartamental. Potrivit spuselor sale, ambele părți conștientizează responsabilitatea deosebită ce le revine pentru stabilitatea strategică în lume.