Copiii de până la 4 ani trebuie învățați despre masturbare. E recomandarea OMS

Autor: Alice Draghici
Publicat: 22-06-2021 15:59
Actualizat: 22-06-2021 22:00

Biroul Regional pentru Europa și BZgA (Federal Centre for Health Education) recomandă în ghidul pentru standarde pentru educație sexuală în Europa oferirea informațiilor copiilor de până la 4 ani despre sarcină, naștere, reproducerea umană, dar și despre „bucuria și plăcerea de a atinge propriul corp și masturbarea timpurie”.

Citește documentul AICI

De asemenea, în opinia specialiștilor care au elaborat acest ghid, copiii de până la 4 ani ar trebui informați și despre descoperirea corpului și organelor genitale proprii.

O altă informație pe care copiii din categoria de vârstă mai sus amintită ar trebui să o afle este aceea că unii oameni pot avea copii iar alții nu.

Totodată, copiii ar trebui ajutați din timp să-și formeze „sentimentul că pot lua decizii timpuriu” și atitudinea „corpul meu îmi aparține”.

Din momentul în care mai cresc puțin, respectiv categoria 4-6 ani, copiii ar trebui informați despre relații cu persoane de același sex.

Citește și: Biserica Ortodoxă se opune vehement educației sexuale în școli: 'Cadrul școlar trebuie să rămână unul curat și neutru ideologic' .