Poliţia a aplicat amenzi de peste 500.000 de lei persoanelor care nu au păstrat curăţenia în Sectorul 3

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 22-06-2021 22:17

Poliţia Locală a aplicat, în ultimele şase luni, amenzi de peste 500.000 de lei persoanelor care nu au păstrat curăţenia, potrivit Primăriei Sectorului 3.

"910 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 546.550 lei au fost aplicate în ultimele 6 luni, pe raza Sectorului 3, de către echipajele Poliţiei Locale Sector 3 persoanelor surprinse că nu au păstrat curăţenia pe domeniul public, adică celor care au uitat că deşeurile se aruncă în coşurile de gunoi stradale. Alte 132 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 22.600 lei au fost aplicate deţinătorilor animalelor de companie care au omis că şi ei au obligaţia de a păstra curăţenia şi de a strânge mizeria lăsată de patruped în zona stradală", se arată într-o postare pe Facebook a Primăriei Sectorului 3, potrivit agerpres.ro.

În ultimele şase luni, au fost identificate 189 de terenuri insalubre, fiind în curs de identificare alte 44. Au fost transmise către deţinătorii legali ai acestor terenuri 266 somaţii, iar în 149 de cazuri deţinătorii lor au luat măsurile care le revin în sarcină pentru igienizare şi împrejmuire, mai arată sursa citată.

De asemenea, au fost însă aplicate şi opt sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 18.000 de lei pe numele proprietarilor care nu s-au conformat somaţiilor primite.

Au fost identificate şi 50 de terenuri pe care se regăseşte ambrozia, iar conform prevederilor legale proprietarii acestora au fost somaţi ca până la finalul acestei luni să aplice metodele de combatere şi distrugere a acestei buruieni, în caz contrar riscând o amendă de până la 5.000 de lei în cazul persoanelor fizice, respectiv de 20.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.

Totodată, în urma acţiunilor comune derulate alături de Garda Naţională de Mediu-Comisariatul General, au fost confiscate patru vehicule folosite pentru transportul deşeurilor provenite din construcţii, cu încălcarea prevederilor HG nr.1061/2008 privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloare pe Teritoriul României.

Primăria de sector mai informează că, în ultimele şase luni, efectivele Direcţiei Generale de Poliţie Locală au aplicat: 103 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 29.000 de lei pentru lipsa acordului de transport deşeuri; 83 de amenzi de 80.000 de lei pentru depozitarea pe domeniul public a deşeurilor provenite din construcţii; 18 sancţiuni contravenţionale de 15.500 de lei pentru încălcarea obligaţiei de a încheia contract cu firma de salubritate pentru evacuarea acestui tip de deşeuri.