ULTIMĂ ORĂ Președintele Consiliului Legislativ anunță că AMÂNAREA creșterii alocațiilor este neconstituțională și nelegală

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 25-06-2021 13:25

Preşedintele Consiliului Legislativ, Florin Iordache, a afirmat vineri că iniţiativa Guvernului de a majora alocaţiile de stat pentru copii din 2022 este "neconstituţională şi nelegală", motiv pentru care avizul instituţiei pe care o conduce este unul negativ, conform Agerpres.

Citește și:  Diana Șoșoacă profețește PRĂPĂDUL după Raportul Matic: Din ce în ce mai multe țări vor pleca din UE

"Iniţiativa, aşa cum ne-a fost transmisă, din punctul nostru de vedere, este şi neconstituţională, şi nelegală. Ar lua foarte mult să vă dezvolt (...) Pe site-ul nostru vedeţi motivarea. (...) Dacă la prima încercare, pe care Guvernul a făcut-o, legea a fost şi neconstituţională, şi nelegală şi nu au ţinut cont de avizul nostru, nu puteam să venim a doua oară cu un astfel de aviz (n.r. - favorabil). Repet, legea este la fel de neconstituţională şi nelegală ca prima dată. De aceea am venit cu acest aviz negativ", a afirmat Iordache la Parlament.

Guvernul a stabilit majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând din anul 2022 şi indexarea cu rata medie a inflaţiei începând din anul 2023, a anunţat, joi, premierul Florin Cîţu.