Joe Biden face politică de stat din drepturile LGBTQI+: A numit o trimisă specială pentru apărarea drepturilor comunităţii LGBTQI+ în lume

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 25-06-2021 19:29
Actualizat: 25-06-2021 20:35

Preşedintele american, Joe Biden, a numit-o pe Jessica Stern în postul de trimisă specială a SUA pentru apărarea drepturilor comunităţii LGBTQI+ în lume, a anunţat liderul de la Casa Albă vineri, când el va promulga legea prin care o discotecă pentru homosexuali ce a fost ţinta unui atentat în 2016 va deveni ''Memorial naţional'', relatează AFP.

În prezent directoare a ONG-ului OutRight Action International, Jessica Stern va face parte din Departamentul de Stat al SUA în noua ei însărcinare, scrie agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Emmanuel Macron declară RĂZBOI țărilor din estul Europeni pe tema homosexualilor: 'Trebuie să ducem o bătălie culturală, o bătălie a civilizaţiilor'

Ea va avea un rol ''crucial'' în a asigura că ''diplomaţia americană protejează şi apără drepturile persoanelor LGBTQI+ în lume'', a indicat preşedinţia SUA.

Tot vineri, preşedintele democrat va promulga legea prin care care clubul de noapte pentru homosexuali ''Pulse'' din oraşul Orlando (Florida) va deveni ''Memorial naţional''. Acest club a fost pe 12 iunie 2016 ţinta unui atac armat comis în numele grupării Stat Islamic şi soldat cu 49 de victime.

Citește și: ULTIMA ORĂ Premierul Olandei, cel care blochează intrarea României în Schengen, cere EXCLUDEREA Ungariei din UE: 'Cu legea anti-LGBT nu mai au ce căuta'

Textul legii a fost aprobat la începutul acestei luni de Senatul american în unanimitate, un rar moment de consens politic la Washington.