Candidaţii PSD au câştigat alegerile locale parţiale în comunele argeșene Aninoasa şi Rociu

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 28-06-2021 10:07

Candidaţii PSD au câştigat alegerile locale parţiale în comunele Aninoasa şi Rociu, conform datelor finale centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), potrivit agerpres.ro.

În comuna Aninoasa, candidatul PSD la funcţia de primar, Nicolae-Marius Manole, a obţinut 50% din voturi, urmat de candidatul PNL susţinut de USR PLUS, Cătălin-Vasile Lina, cu 43,49%.

În comuna Rociu, candidatul PSD, Victor Mihai Bălăşoiu, a obţinut 72,87% din voturi, urmat de candidatul USR PLUS susţinut de PNL, Valeriu Neagoe, cu 10,78%.

Cinci candidaţi s-au aflat în competiţia pentru funcţia de primar al comunei argeşene Aninoasa la alegerile locale parţiale de duminică, în timp de pentru funcţia de primar al comunei Rociu s-au înregistrat patru candidaturi.

Potrivit informaţiilor publicate de AEP, pentru funcţia de primar al comunei Aninoasa au candidat Nicolae-Marius Manole (PSD), Cătălin-Vasile Lina (PNL), Ionuţ-Daniel Stanciu (AUR), Gheorghe Cârstoiu (Pro România) şi Adriana Popa (PMP).

Candidaţii pentru funcţia de primar al comunei Rociu au fost Valeriu Neagoe (USR), Victor Mihai Bălăşoiu (PSD), Ilie Dumitru (Pro România) şi Marius Cosmin Dragomir (PMP).

PNL şi USR şi-au susţinut reciproc candidaţii din cele două comune.

Funcţia de primar al comunei Aninoasa a rămas vacantă după ce, pe 19 octombrie 2020, Tribunalul Argeş a invalidat mandatul edilului ales, social-democratul Benonie Ştefan, decizia fiind definitivă. Potrivit unei liste întocmite de Agenţia Naţională de Integritate, Benonie Ştefan are interdicţie timp de trei ani de a ocupa o funcţie sau o demnitate publică, în urma unei condamnări definitive pentru incompatibilitate pe care a primit-o în 2017.

La Rociu, funcţia de primar a rămas vacantă după ce Aurel Bălăşoiu, aflat la al cincilea mandat, a obţinut un fotoliu de deputat la alegerile din decembrie 2020.