Dan Barna EXULTĂ după ce moțiunea de cenzură a picat: 'Revoluția bunei guvernări merge mai departe'

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 29-06-2021 19:05
Actualizat: 29-06-2021 20:09

„Revoluția bunei guvernări merge mai departe”, scrie Dan Barna, după ce moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a picat: „Nimeni nu mai vrea să facă parte din istoria pe care o construiește PSD. E plină de necazuri, sărăcie și ipocriți”, anunță Mediafax.

„Spre deosebire de semnatarii exercițiului de demagogie ipocrită de azi, noi încercăm să facem țara asta mai bună. Am promis că vom construi infrastructură, construim infrastructură. Am promis că vom face spitale, am început să face spitale și le veți vedea la finalul acestei guvernări. Am promis o justiție curată, avem o justiție curată și vom consfinți asta în lege până la finalul anului. Am promis că vom fi cinstiți cu bugetul și posibilitățile țării și asta facem”, susține vicepremierul.

Potrivit lui Barna, „spectacolul disperării voastre e înduioșător, dar nu o să ne oprească din drum. Nu sunt eu cel care să vă dea sfaturi, dar dacă o țineți așa, până și copiii au să vadă într-o zi că sunteți un partid al subdezvoltării și sărăciei. Un partid al trecutului. Pe axa Iliescu-Dragnea-Ciolacu încercați de 30 de ani să puneți frână României”.

„Nimeni nu mai vrea să facă parte din istoria pe care o construiește PSD. E plină de necazuri, sărăcie și ipocriți.

Și poate atunci o să începeti să construiți ceva. Până acum n-ați făcut decât să distrugeți. Dar ne-a rămas speranța și în baza ei construim azi. Oricât de mult vă enervează asta pe voi”, adaugtă acesta.

Parlamentul a respins, marți, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, inițiată de senatori și deputați PSD. În favoare au votat 201 parlamentari.

Reprezentanţii USR PLUS au precizat că, despre faptul că moţiunea de cenzură nu a trecut de Legislativ, că din nou, „Parlamentul a dat un răspuns ferm minciunilor PSD - circul pe banii românilor trebuie să înceteze”.

„Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului a picat. Din nou, Parlamentul a dat un răspuns ferm minciunilor PSD: circul pe banii românilor trebuie să înceteze. Textul moţiunii de cenzură, plin de fake news şi acuzaţii inventate, a arătat, din nou, până unde poate merge disperarea social democraţilor că România se schimbă şi se dezvoltă, în timp ce ei pierd accesul la robinetul cu bani. Şi vor continua să îl piardă pentru că reforma la care acest guvern s-a angajat merge mai departe. Prin transparentizare, depolitizare şi profesionalizare, România va arăta aşa cum PSD nu şi-a dorit în niciun moment în ultimii 30 de ani: o ţară reformată, din care niciun român să nu îşi mai dorească să plece”, arată o postare pe pagina de Facebook a USR.

Moţiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîţu a picat, fiind înregistrate 201 de voturi ”pentru”, faţă de cele 234 necesare. De asemenea a fost înregistrat un vot „împotrivă”, conform anunţului făcut în plen.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, la finalul dezbaterilor din Parlament asupra moţiunii de cenzură, că social-democraţii sunt îngrijoraţi de sărăcia din România, dar poartă ”cămăşi scumpe şi ceasuri care costă cât un apartament”.

„Domnilor de la PSD, ce-mi place mie când vă îngrijorează sărăcia din România, cu cămăşi scumpe şi ceasuri care costă cât un apartament şi staţi şi vă îngrijorează sărăcia din România. Domnule Ciolacu, oamenii deja ştiu, s-au hotărât şi vă spun să plecaţi acasă”, a afirmat premierul.