Anca Dragu, după ce moțiunea a picat: 'Un exerciţiu de imagine pentru PSD, pe care tocmai l-a pierdut'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 29-06-2021 18:40
Actualizat: 29-06-2021 20:09

Moţiunea a fost un exerciţiu de imagine pentru PSD, un exerciţiu pe care tocmai l-a pierdut, afirmă preşedintele Senatului, Anca Dragu.

"Moţiunea de cenzură a picat. Astăzi, am arătat în Parlament că suntem uniţi şi că această coaliţie este singura şansă pentru dezvoltarea României. Moţiunea de astăzi a fost un exerciţiu de imagine pentru PSD, un exerciţiu pe care tocmai l-a pierdut. Coaliţia se întoarce la treabă. Dezvoltarea ţării nu intră în vacanţă", a scris Anca Dragu, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Ludovic Orban, după ce moțiunea de cenzură a picat la diferență mare: 'A fost un balon de săpun. Azi s-a spart'

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată "România eşuată. Recordul 'fantastic' al Guvernului Cîţu" a fost respinsă de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Votul a fost secret cu bile.

Numărul total al parlamentarilor care au votat la moţiunea de cenzură a fost de 202, din care "pentru" au votat 201, iar "împotrivă" a fost doar un vot.

Citește și: BREAKING | Moţiunea de cenzură a căzut: Guvernul Cîţu rămâne la Palatul Victoria

Pentru ca moţiunea să fie adoptată, era nevoie de 234 de voturi "pentru", adică jumătate plus unu din numărul de mandate.