Edin Terzic este noul director tehnic al clubului Borussia Dortmund

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 29-06-2021 19:00

Edin Terzic, care a antrenat cu succes echipa Borussia Dormund în a doua jumătate a sezonului 2020-2021, a fost numit director tehnic al clubului, a anunţat marţi gruparea din Bundesliga, potrivit presei internaţionale.

Lucien Favre a fost înlocuit în decembrie pe banca tehnică a Borussiei de Edin Terzic, fostul său secund. Sub conducerea acestuia, formaţia a încheiat campionatul pe locul 3 şi a câştigat Cupa Germaniei după o finală cu RB Leipzig.

Terzic ar fi putut face parte din staff-ul noului antrenor al lui Dortmund, Marco Rose, însă a preferat rolul de director tehnic, post creat special pentru el. Terzic, ce are dublă cetăţenie, germană şi croată, a semnat un contract valabil până în 2025.

"În linii mari, voi fi adjunctul lui Michael Zorc (directorul sportiv - n. r.) şi al lui Sebastian Kehl (managerul grupului profesionist - n. r.)", a explicat Terzic, care-i va consilia pe şefii clubului în ce priveşte chestiunile sportive şi va juca un rol în ce priveşte împrumuturile şi transferurile de jucători.

Terzic a recunoscut că a avut contacte cu alte cluburi. "Nu mi-am dorit deloc să plec de la Borussia Dortmund", a precizat el.

Dortmund a indicat luni că Sebastian Kehl îl va înlocui anul viitor pe Michael Zorc în funcţia de director sportiv, conform agerpres.