SUA interzic intrarea pentru 55 de oficiali din America Centrală din cauza corupţiei

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 02-07-2021 10:53

Administraţia americană a interzis 55 de actuali şi foşti oficiali din America Centrală de la intrarea în SUA, considerându-i corupţi sau nedemocratici, relatează DPA.

Lista, emisă joi de Departamentul de Stat al SUA, include oficiali din Honduras, Guatemala şi El Salvador. Fostul preşedinte hondurian Porfirio Lobo, fostul preşedinte guatemalez Alvaro Colom şi ministrul Muncii din El Salvador se numără printre cei incluşi în listă, alături de mulţi alţi actuali şi foşti parlamentari şi foşti miniştri din cele trei ţări, potrivit agerpres.ro.

Toţi au luat parte la acţiuni care subminează procesele şi instituţiile democratice, la fapte de corupţie sau la obstrucţionarea investigaţiilor privind corupţia, conform unui raport care a fost înaintat Comisiei de Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor, Comisiei de Relaţii Externe din Senat şi Comisiilor privind sistemul judiciar din Camera Reprezentanţilor şi Senat.

O mare parte dintre persoanele care încearcă să intre în SUA prin Mexic fără documente legale provin din cele trei ţări.

În mai, Patrula de Frontieră a SUA a informat că a reţinut peste 180.000 de migranţi care au trecut ilegal graniţa de sud, cel mai mare număr din ultimii peste 20 de ani.

Preşedintele american Joe Biden a însărcinat-o pe vicepreşedinta Kamala Harris cu reducerea migraţiei ilegale prin rezolvarea cauzele de la baza plecărilor din America Centrală.

În prima sa vizită oficială în străinătate ca vicepreşedintă a SUA, desfăşurată la început de iulie, Kamala Harris a cerut Guatemalei să combată corupţia.