Polițiștii din Vrancea au confiscat o armă de tir sportiv cu aer comprimat şi un pistol neletal de la un bărbat de 34 de ani

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 02-07-2021 17:25

O armă de tir sportiv cu aer comprimat şi un pistol neletal au fost confiscate de poliţişti la Suraia de la un bărbat de 34 de ani, din judeţul Bacău, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

"La data 1 iulie, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Vrancea s-au sesizat din oficiu despre faptul că un bărbat de 34 ani, din comuna Căiuţi, judeţul Bacău, a deţinut fără drept, pe raza comunei Suraia, o armă de tir sportiv cu aer comprimat calibru 4,5 mm, prevăzută cu o lunetă, un pistol neletal calibru 8 mm prevăzut cu încărcător, 42 de cartuşe letale şi alte 360 bucăţi alice, fără a se cunoaşte provenienţa acestora", a precizat IPJ Vrancea.

Potrivit sursei citate, s-a stabilit faptul că, în cursul lunii iunie, bărbatul ar fi executat, în aer liber, mai multe focuri cu arma de tir sportiv cu aer comprimat, în timp ce s-ar fi aflat în curtea unei locuinţe din comuna Suraia, scrie Agerpres.ro.

De asemenea, armele şi muniţia găsite asupra bărbatului au fost ridicate şi indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept şi nerespectarea regimului materiilor explozive.