CERCETARE Ce impact ar avea partidul lui Tăriceanu în electoratul liberal

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 01-03-2014 17:08

Astfel, în urma deciziei preşedintelui PNL de a retrage partidul de guvernare şi de a rupe Uniunea Social Liberală, apar primele repecusiuni din punct de vedere electoral pentru formaţiune şi pentru Crin Antonescu.  
Potrivit studiului realizat de CSCI, Antonescu este văzut de electorat ca fiind principalul vinovat de ruperea USL (35%), cu un scor de trei ori mai mare decât Victor Ponta.

În contextul în care ruptura USL a produs mai multe păreri de rău (42%) decât de bine (13%), nu este de mirare faptul că Antonescu a ajuns la o cota critică de încredere în rândul alegătorilor, cu un procent de 17%, plasându-se astfel în spatele preşedintelui Traian Băsescu. Citește și:  SONDAJ-Antonescu în cădere liberă: Ponta, Tăriceanu și Oprescu îl bat la prezidențiale Potrivit aceluiași studiu, impactul pe care l-ar avea partidul lui Tăriceanu în electoratul liberal este deosebit de mare, doar 29% pronunțându-se împotriva acestui proiect. Totodată, 52% dinntre cei intervievați consideră că ar fi o ideea bună desemnarea lui Călin Popescu Tăriceanu ca vicepremier.
 
Sondajul a fost realizat în perioada 27-28 februarie, pe un esantion 1103 interviuri. Esantion multistadial cluster, cu selectia probabilistica a persoanelor. Esantionul a fost validat pe baza datelor INSSE 2011 si recensamantul populatiei 2002. Eroare tolerata 3%, la un nivel de probabilitate de 95%.