Un tablou recuperat din Germania nazistă ar putea să fie vândut cu peste un milion de lire sterline: este realizat de pictorul Antoon van Dyck

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 07-07-2021 09:34

Un tablou al pictorului flamand Antoon van Dyck, recuperat de la Germania nazistă, este estimat să se vândă cu peste un milion de lire sterline (1,3 milioane de dolari) la o licitaţie miercuri la Londra, relatează dpa, arată Agerpres.

Portretul pictorului Cornelis de Vos, al soţiei sale, Suzanna Cock, şi al copiilor lor, Magdalena şi Jan-Baptist, va face parte dintre obiectele vândute în cadrul unei licitaţii organizate de casa Sotheby's în capitala britanică.

Opera de artă a fost vândută pentru prima dată în 1868 lui Sir Francis Cook, înainte de a ajunge la olandezul Nathan Katz în anii '30.

Naziştii au intrat în proprietatea picturii la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, însă în cele din urmă ea a fost recuperată şi restituită familiei Katz.

Ulterior, tabloul a achiziţionat de colecţionarul de artă Emil Georg Buhrle şi este estimat să se vândă pentru o sumă cuprinsă între 1 milion şi 1,5 milioane de lire sterline la licitaţie.