Cîțu reacționează la acuzațiile Greenpeace cu privire la Roșia Montană. Face apel la respectarea acurateței informațiilor

Autor: Alice Draghici
Publicat: 07-07-2021 13:03
Actualizat: 07-07-2021 14:07

Cu privire la informațiile lansate în spațiul public de Greenpeace referitor la o eventuală retragere a dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană și la implicarea premierului în acest demers, biroul de presă al Guvernului face următoarele precizări:

„Premierul Florin Cîțu nu a înaintat nicio propunere cu privire la acest subiect și nici nu a întreprins vreun demers oficial care să vizeze retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană. Prin urmare, declarațiile care i-au fost atribuite premierului cu privire la o decizie în legătură cu retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană sunt false. Menționăm că tema a fost discutată strict la nivelul Coaliției”, potrivit biroului de presă al Guvernului.

„În acest context, Guvernul României face apel la respectarea acurateței informațiilor”, se mai arată în precizare.

Citește și: Tanczos Barna a IZBUCNIT după explozia de la Azomureș: a dispus CONTROALE de amploare

Potrivit reprezentanților Greenpeace România, ezitările Guvernului Cîţu "care acum se bâlbăie dacă să retragă sau nu dosarul de la Roşia Montană" nu fac decât "să alimenteze" procesul pe care Gabriel Resources l-a intentat României la Washington.

O statuie vivantă îmbrăcată în haine aurii şi reprezentându-l pe prim-ministrul Florin Cîţu a fost dezvelită miercuri, în Piaţa Victoriei, în cadrul unei acţiuni organizate de către Greenpeace România, în contextul în care coaliţia guvernamentală discută despre modul în care va fi gestionat dosarul de înscriere a sitului Roşia Montană în Patrimoniul Mondial UNESCO.