Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a discutat la telefon cu noul preşedinte al Israelului

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 11-07-2021 08:28

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a discutat sâmbătă, telefonic, cu noul preşedinte israelian Isaac Herzog despre procesul de pace din Orientul Mijlociu, a informat agenţia de presă oficială iordaniană Petra, transmite AFP.

Isaac Herzog a fost învestit săptămâna aceasta în funcţia de preşedinte al Israelului, potrivit agerpres.ro.

"Majestatea Sa regele Abdullah a primit un apel telefonic din partea preşedintelui israelian Isaac Herzog". Regele "a subliniat importanţa de a colabora pentru o pace justă şi cuprinzătoare pe baza unei soluţii cu două state (israelian şi palestinian)", conform agenţiei de presă iordaniene.

El "a subliniat necesitatea de a depune mai multe eforturi pentru a obţine această soluţie, ca singură modalitate de a atinge securitatea, stabilitatea şi pacea durabilă în regiune".

"Am subliniat importanţa relaţiilor strategice dintre ţările noastre, care vor aduce beneficii păcii şi cooperării regionale", a scris, la rândul său, într-o postare pe Twitter, preşedintele Herzog.

Israelul şi Iordania au anunţat, de asemenea, sâmbătă că statul evreu va vinde 50 de milioane de metri cubi de apă regatului haşemit, care este afectat de o secetă extremă. Aceasta reprezintă o cantitate fără precedent, stabilită conform unui acord la care au ajuns cele două părţi.

Cele două ţări vecine sunt legate printr-un acord de pace încheiat în 1994.