Filmul 'Black Widow', cu Scarlett Johansson în rolul principal, a obţinut încasări de 80 de milioane de dolari la debutul nord-american

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 12-07-2021 08:18

Filmul de acţiune „Black Widow”, producţie Marvel cu Scarlett Johansson în rol principal, a obţinut încasări de 80 de milioane de dolari în primul weekend, depăşind pragul celor mai mari încasări de la începutul pandemiei, potrivit Variety.

În premieră pentru Marvel Cinematic Universe, filmul a fost lansat simultan în cinematografe şi pe Disney Plus, ca parte a ofertei Premier Acces a platformei, iar abonaţii au plătit 30 de dolari pentru vizionarea lui, potrivit news.ro.

Disney a raportat că lungmegrajul a generat peste 60 de milioane de dolari pe platformă, una dintre puţinele ocazii când un studio dezvăluie veniturile din mediul digital.

La nivel internaţional, „Black Widow” a acumulat încasări de 78 de milioane de dolari în primul weekend, astfel că, la nivel global, a obţinut 158 de milioane de dolari.

Lungmetrajul o are în prim plan pe Natasha Romanoff, care este nevoită să îşi confrunte trecutul după ce se trezeşte prinsă într-o conspiraţie ce are legătură cu viaţa ei. Urmărită de o forţă care pare decisă să o doboare, Natasha trebuie să facă faţă repercusiunilor din perioada în care era spion şi să repare relaţiile lăsate în urma ei cu mult înainte de a deveni un Avenger.

Filmul de acţiune „F9: The Fast Saga” a coborât pe poziţia a doua în box office-ul nord-american, cu încasări de 10,8 milioane de dolari. Lansată pe marile ecrane în urmă cu trei săptămâni, producţia cu Vin Diesel în rol principal a generat încasări de 141 de milioane de dolari la nivel nord-american. La nivel global, cel mai recent film din franciza „Fast & Furious” a obţinut de 541,8 milioane de dolari.

Locul al treilea în box office-ul nord-american a fost ocupat de animaţia „Boss Baby: Family Business”, cu încasări de 8,7 milioane de dolari în al doilea weekend de la premieră.

„The Forever Purge”, film horror regizat de Everardo Gout, a încasat 6,7 milioane de dolari în al doilea weekend de la debut.

Thrillerul „A Quiet Place Part II”, de John Krasinski, cu Emily Blunt în rol principal, s-a clasat pe locul al cincilea, cu încasări de 3 milioane de dolari în al şaptelea weekend de la lansare. Totalul, la nivel nord-american, este de 150 de milioane de dolari, cele mai mari încasări pentru un film lansat în timpul pandemiei.