Maia Sandu a declara la Euronews că este sfârșitul domniei hoților în Republica Moldova

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 15-07-2021 14:17

Președintele Maia Sandu a declarat pentru Euronews că va demara reforma justiție, după ce PAS a obținut o victoria în alegerile parlamentare și va forma singur majoritatea parlamentară, care va da ulterior și un Guvern care să sprijine astfel de acțiuni.

„Este o mare oportunitate și o mare responsabilitate, dar acum avem toate instrumentele pentru a implementa reformele necesare.

Vom elimina judecătorii și procurorilor corupți din sistem și vom curăța celelalte instituții pentru a le face independente de influențele diferitelor grupuri corupte, care fură bani publici de foarte mult timp”, a spus Maia Sandu într-un interviu pentru Euronews, transmite anticorupție.md.

Șefa statului a mai declarat că speră că rezultatul de duminică va marca „sfârșitul domniei hoților din Moldova”.

Ea a mai afirmat că în următoarea legislatură va exista o majoritate care va vota o lege privind evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor, prin care să fie curățat sistemul de persoane corupte.

Totodată, Maia Sandu a promis și îmbunătățirea mediului de afaceri și eliminarea controlului abuziv din partea unor instituții de stat asupra oamenilor de afaceri.