Marina Regală marocană a salvat peste 300 de migranţi în largul coastelor marocane, în ultima săptămână

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 15-07-2021 22:37

Marina Regală a Marocului a salvat de sâmbătă până miercuri 344 de migranţi, printre care femei şi copii, care s-au confruntat cu "dificultăţi la bordul unor ambarcaţiuni precare" în Marea Mediterană şi în Oceanul Atlantic, informează AFP, citând agenţia de presă marocană MAP.

Aceşti migranţi, majoritatea originari din Africa Subsahariană, "au primit primele îngrijiri la bordul unităţilor Marinei Regale, înainte de a fi duşi spre porturile cele mai apropiate ale regatului, apoi predaţi Jandarmeriei Regale", a raportat joi MAP, citând o sursă militară.

În pofida întăririi controalelor şi restricţiilor de circulaţie legate de pandemia de coronavirus, fluxurile de migraţie spre Europa, formate în special din migranţi originari din Africa Subsahariană, dar şi din marocani, nu au încetat nici în Marea Mediterană, nici în Atlantic, unde ei încearcă să ajungă în arhipelagul spaniol al Insulelor Canare, scrie Agerpres.ro.

La începutul lui iulie, Marina Regală marocană a salvat în două zile alţi 244 de migranţi în largul coastelor mediteraneene şi atlantice.

Circa 12.622 de migranţi au ajuns în Spania pe cale maritimă în primul semestru al anului 2021, aproape de două ori mai mulţi comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut (7.256), potrivit Ministerului Afacerilor Interne spaniol.

În total, 2.087 de migranţi au murit încercând să ajungă în Spania între ianuarie şi iunie 2021, potrivit unui recent studiu al ONG-ului Caminando Fronteras.