VIDEO - Intervenție de urgență în Masivul Parâng: un turist și-a rupt piciorul

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 17-07-2021 18:07

Salvamontiştii din Gorj intervin, sâmbătă după amiază, în sprijinul unui turist care s-a accidentat pe un traseu din Masivul Parâng, suferind o fractură de femur. Bărbatul a fost preluat şi va fi coborât pe o targă până în zona în care este aşteptat de un echipaj medical de la ambulanţă, arată News.ro.

Conform datelor furnizate pe pagina de Facebook a Dispeceratului Naţional Salvamont, salvatorii de la serviciul Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj intervin pentru acordarea primului ajutor medical şi recuperarea unei persoane accidentată într-un traseu de via feratta - traseu montan dotat pe intreaga lor lungime cu structuri metalice – trepte de fier, şufe metalice, pitoane, poduri suspendate - în zona „Săritoarea ursului”. Accidentul a avut loc la aproximativ 200 de metri înălţime, în Cheile Galbenului din masivul Parâng.

„Salvamontiştii au ajuns la locul evenimentului, au acordat primul ajutor medical, victima prezentând o fractură de femur, au stabilizat persoana accidentată, au stabilit traiectoria de coborâre a tărgii şi au pregătit punctele de asigurare şi lansare şi acum derulează operaţiunea de lansare a tărgii către baza peretelui de unde vor transporta victima către locul unde sunt aşteptaţi de ambulanţa trimisă pentru preluarea victimei”, mai scriu salvatorii pe reţeaua de socializare.