Facebook afirmă că este mult mai eficientă în vaccinarea anti-Covid a populației decât administrația Biden

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 18-07-2021 10:49

Compania Facebook a transmis, în replică la afirmaţia preşedintelui Joe Biden că platformele social media „ucid oamenii” cu dezinformarea, că a fost mai eficientă decât Guvernul în promovarea vaccinării anti-Covid.

Întrebat, vineri, la Casa Albă, de un reporter legat de rolul „platformelor precum Facebook” în răspândirea de neadevăruri despre vaccinuri şi pandemie, Biden a spus: „Ele ucid oamenii. Singura pandemie pe care o avem este între cei nevaccinaţi”.

Facebook a respins criticile spunând că 2 miliarde de oameni au vizualizat partea ştiinţifică de pe platformă şi că mai mult de 3,3 milioane de americani au folosit unealta sa de căutare privind vaccinarea, potrivit NBC.

Sâmbătă, a transmis că datele colectate cu ajutorul Carnegie Mellon University şi University of Maryland arată că platforma a surclasat administraţia Biden privind încurajarea acceptării vaccinurilor.

„Datele arată că 85% dintre utilizatorii Facebook din SUA au fost sau vor să fie vaccinaţi împotriva Covid-19”, a spus Guy Rosen, vice-preşedinte al companiei. „Obiectivul preşedintelui Biden a fost ca 70% dintre americani să fie vaccinaţi până pe 4 iulie. Facebook nu este motivul pentru care acest obiectiv nu a fost atins”.

Rosen a mai afirmat că ezitarea privind vaccinarea a scăzut pe platformă cu 50% de când a început campania de imunizare, în luna ianuarie.

„Ne-am îndeplinit rolul”, a mai declarat el în comunicatul emis sâmbătă după-amiază.

Administraţia Biden a recunoscut că a ratat obiectivul impus pentru 4 iulie - ca 70% dintre americani să fie vaccinaţi cu cel puţin o doză de ser. Potrivit datelor oficiale, până la acea dată au fost imunizaţi 67% dintre ei.

Statele Unite sunt cea mai afectată naţiune din lume din cauza pandemiei, cu peste 34 de milioane de contaminări şi mai mult de 608.000 de decese asociate.