VIDEO| Joe Biden umblă la coarda sensibilă: 'Vă rog, vă rog, vaccinaţi-vă!'

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 20-07-2021 06:18
Actualizat: 20-07-2021 07:38

Preşedintele american, Joe Biden, şi-a îndemnat luni concetăţenii să se vaccineze anti-COVID-19, după ce persoanele nevaccinate au contribuit la o creştere a cazurilor de infectare, fapt care a contribuit la o scădere a Bursei, relatează Reuters.

Numărul cazurilor de COVID-19 a reintrat în ultimele săptămâni pe o tendinţă ascendentă în SUA, responsabilii sanitari afirmând că această creştere a îmbolnăvirilor se înregistrează preponderent în rândul persoanelor nevaccinate, pe fondul răspândirii accentuate a variantei mai contagioase Delta a coronavirusului, care devine dominantă şi în SUA.

Aproape toate decesele şi formele grave de boală ce necesită spitalizare se înregistrează în rândul persoanelor nevaccinate, au mai observat responsabilii americani, scrie Agerpres.ro.

Într-un discurs pe tema situaţiei economice a SUA, preşedintele Joe Biden a atenţionat luni că redresarea economiei depinde de punerea pandemiei sub control. El a subliniat că săptămâna trecută patru state americane cu rate reduse ale vaccinării au însumat 40% din toate cazurile noi de COVID-19 confirmate în toată ţara.

''Aşadar, vă rog, vă rog, vaccinaţi-vă !'', şi-a îndemnat Biden concetăţenii. ''Vaccinaţi-vă acum !'', a insistat el.

Directoarea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), Rochelle Walensky, a declarat vineri că 97% dintre persoanele spitalizate în SUA cu COVID-19 sunt nevaccinate şi ''aceasta devine o pandemie a nevaccinaţilor''. Prin urmare, Rochelle Walensky i-a îndemnat pe americanii ce încă nu s-au vaccinat să o facă, subliniind că vaccinurile Pfizer şi Moderna s-au dovedit în mod special a fi eficace contra variantei Delta.