Avertisment sumbru de la un oficial din Ministerul Sănătății: 'Toate analizele arată că vom avea o creștere a numărului de cazuri.'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 21-07-2021 11:28

Secretarul de stat Andrei Baciu, vicepreședintele CNCAV, a declarat marți, pentru B1 TV, la emisunea "Actualitatea", că pentru luna august lucrurile arată favorabil din punct de vedere al evoluției epidemiologice. Dar analizele indică o creștere a numărului de infectări cu coronavirus de la finele lunii.

„Acum, una e să ai o creștere a numărului de cazuri cu câteva zeci și e cu totul altceva, Doamne ferește, de situații mai dificile”, a continuat secretarul de stat. Baciu a subliniat că situația e una extrem de fluidă.

„Putem să avem câteva proiecții pentru perioada imediat următoare și aici vorbim de săptămâni. Domnul prim-ministru a anunțat azi că se iau în considerare măsuri suplimentare de reaxare de la 1 august.

Pentru luna august lucrurile arată favorabil și în trendul în care suntem acum. Vedem ce se va petrece de la finele lunii august încolo. Toate analizele arată, și dacă ne uităm ce se întâmplă în alte țări vedem că se adeverește, că vom avea o creștere a numărului de cazuri.

Acum, una e să ai o creștere a numărului de cazuri cu câteva zeci și e cu totul altceva, Doamne ferește, de situații mai dificile pe care le-am trăit acum câteva luni: am avut 1.550 de pacienți la ATI, am avut zeci de pacienți intubați la Unitățile de Primiri Urgențe. A fost o situație realmente critică în perioada cea mai critică a managementului.

Acum e situația favorabilă, dar e atât de fluidă, lucrurile se pot schimba pe parcursul a câtorva săptămâni”, a declarat secretarul de stat Andrei Baciu, pentru B1 TV.