Orban îi va înfuria pe progresiști! Mesaj de mulțumire pentru Patriarhul Daniel și Biserica Ortodoxă: 'Lupta contra pandemiei ar fi fost mult mai grea'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 22-07-2021 14:43
Actualizat: 22-07-2021 14:12

Ludovic Orban sfidează trendul european în privința unor chesiuni tot mai comentate în spațiul public românesc. Vorbim despre teme precum familia, drepturile LGBT sau rolul bisericii în societate. Liderul PNL a vorbit zilele trecute despre rolul tradițiilor: „Trebuie să fim ancorați în istoria noastră, în menținerea identității și personalității poporului român. Trebuie să fim un partid puternic legat de biserică.” Astăzi, cu ocazia celor 70 de ani pe care Patriarhul îi împlinește, Ludovic Orban a mai transmis un mesaj de solidaritate cu Biserica Ortodoxă Română și a reiterat rolul esențial al acesteia în societate.

„I-am transmis astăzi Preafericirii Sale, Părintele Patriarh Daniel, la împlinirea celor șapte decenii de viață binecuvântată, urările și gândurile mele bune, din partea membrilor Camerei Deputaților și a Partidului Național Liberal.

Trecem prin vremuri grele, în care românii au nevoie de sprijinul spiritual, de înțelepciunea și de exemplul de stăruință în credință al Întâistătătorului Bisericii noastre strămoșești.

I-am mulțumit Părintelui Patriarh Daniel pentru sprijinul înțelept și generos pe care l-am simțit în anul care a trecut, ca prim-ministru, din partea Bisericii Ortodoxe Române și din partea sa personal.

Lupta contra pandemiei ar fi fost mult mai grea fără ajutorul pe care l-am găsit în parteneriatul cu Biserica, fără calmul și îndrumarea pe care le-au insuflat credincioșilor și fără rugăciunile a căror căldură am simțit-o cu toții în zilele cele mai întunecate”, a spus Ludovic Orban, pe pagina sa de Facebook.