Papa Francisc va relua de miercuri audienţele generale în prezenţa credincioşilor, după operaţia de colon

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 02-08-2021 16:08

Papa Francisc va prezida din nou de miercuri audienţele generale în prezenţa credincioşilor, care au fost suspendate în luna iulie în perioada de recuperare a suveranului pontif care a fost supus unei operaţii de colon, relatează luni EFE.

Ca urmare a temperaturilor foarte ridicate din capitala Italiei, Audienţele se vor desfăşura în sala Paul al VI -lea şi nu în Curtea interioară San Damaso, unde au fost până acum celebrate ca urmare a măsurilor sanitare şi a capacităţii sale mai reduse, scrie Agerpres.ro.

Papa Francisc şi-a făcut prima apariţie în public după operaţia de colon cu prilejul rugăciunii duminicale Angelus, oficiată de la balconul spitalului în care a fost internat şi în duminicile următoare din balconul de la Vatican.

Însă până acum sfântul părinte nu a participat la niciun eveniment public, astfel încât el va putea fi văzut miercuri mergând pentru prima oară după operaţie.

Suveranul pontif, în vârstă de 84 de ani, a fost externat la 14 iulie, după ce a stat zece zile la spitalul Agostino Gemelli după operaţia de "stenoză diverticulară severă cu semne de diverticulită sclerozantă", în care i-a fost extras o parte din colon şi care a necesitat anestezie generală.