Meciul Sparta Praga - AS Monaco, din Liga Campionilor, întrerupt de incidente rasiste

Autor: George Traicu
Publicat: 04-08-2021 10:23

Meciul din prima manşă a turului al treilea preliminar din Liga Campionilor la fotbal dintre echipele Sparta Praga şi AS Monaco a fost întrerupt timp de trei minute după o plângere a jucătorilor monegasci care s-au declarat victime ale strigătelor rasiste din partea publicului, informează AFP.

După ce a deschis scorul cu capul, la un corner executat de rusul Aleksandr Golovin (min. 37), mijlocaşul francez Aurelien Tchouameni s-a plâns la antrenorul Niko Kovac, iar apoi arbitrului englez al partidei, Michael Oliver, referitor la strigătele rasiste auzite după înscrierea golului său.

După câteva minute de discuţii, jocul s-a reluat, dar jucătorii monegasci au fost vizibil nemulţumiţi de această situaţie.

Conform protocolului UEFA, arbitrul partidei a luat în calcul plângerea lui Tchouameni şi a căpitanului Wissam Ben Yedder. El a solicitat crainicului Generali Arena să reamintească publicului că în cazul unui nou incident, meciul ar putea fi din nou întrerupt.

AS Monaco este aproape de play-off, în urma victoriei cu 2-0 în faţa Spartei Praga, în Cehia, Aurelien Tchouameni şi Kevin Volland marcând în poarta apărată de românul Florin Niţă.