Socialiștii din Republica Moldova sunt nemulțumiți de separarea unor ministere: Costurile se vor dubla

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 04-08-2021 12:16
Actualizat: 04-08-2021 12:25

Structura noului Guvern anunțată ieri, 3 august, de către candidata Natalia Gavrilița, și care va fi format din 13 ministere, i-a nemulțumit pe cei din opoziție.

Deputatul BECS, Bogdan Țîrdea, a comentat situația într-o postare pe canalul său de Telegram, menționând că această decizie „contrazice acordurile Republicii Moldova cu FMI și BERD din 2016, dar partenerii le vor înghiți”, transmite Știri.md.

„De fapt, 3/4 din Guvern sunt angajați ai ONG-urilor din rețeaua Soros-NED-EED, adică fără experiență în management, dar cu experiență în tot felul de scheme. Deși, să nu ne pripim. Poate că într-adevăr au venit vremuri bune”, a scris Țîrdea.

Situația a fost comentată și de deputata BECS, Alla Darovannaia.

„În corespundere cu Legea Guvernului actualul Guvernul este format din: prim-ministru, viceprim-ministru, 9 miniștri. Guvernul propus de Gavrilița: prim-ministru, 2 viceprim-miniștri, 13 ministere. Vă imaginați dacă guvernarea cu participarea Socialiștilor majora numărul de ministere, paralel optimizând primăriile, școlile? Guvernul Gavrilița îi va costa pe cetățeni aproape dublu față de echipele precedente: Numărul ministerelor a crescut până la 13!”, a scris deputata într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Premierul desemnat, Natalia Gavrilița, a depus ieri, 3 august, la secretariatul Parlamentului dosarul noului Guvern.

Biroul Permanent al Parlamentului s-a întrunit ieri, 3 august, pentru a decide convocarea ședinței plenare a Legislativului pentru vineri, 6 august. Agenda ședinței include proiectul privind acordarea votului de încredere Programului de activitate și echipei guvernamentale conduse de Natalia Gavrilița.