Deputat comunist, despre votul de încredere acordat Guvernului Gavrilița: Din păcate nu trebuie să ne așteptăm la nimic bun

Autor: Bogdan Antonescu
Publicat: 06-08-2021 10:47
Actualizat: 06-08-2021 10:40

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) susține că nu va acorda vot de încredere Guvernului Gavrilița, dar va urmări ca Programul de guvernare propus de candidata la funcția de prim-ministră să fie îndeplinit cu exactitate. Declarația a fost făcută de deputata din partea PCRM, Diana Caraman.

„Noi am studiat Programul de guvernare a Guvernului Gavrilița, l-am discutat în cadrul ședinței fracțiunii. Criticile noastre țin de o mai multă concretizare. Sperăm ca acest Guvern să poată face ceva, dar din păcate, vedem după acele ședințe care au trecut deja, că nu trebuie să ne așteptăm la nimic bun, deoarece persoanele care sunt desemnate la funcția de miniștri sau cei care sunt în funcții de conducere astăzi în Parlament nu sunt foarte competenți să-l conducă”, a declarat Caraman, transmite Replicamedia.md.

În final, deputata comunistă a subliniat că fracțiunea nu va vota acest Guvern.

„Vom acorda întrebări și vom cere respectarea și implementarea Programului de guvernare propus”, a conchis Diana Caraman.

Parlamentul din noua legislatură se întrunește astăzi, 6 august, în ședință. Pe ordinea de zi se regăsește subiectul cu privire la acordarea votului de încredere a Programului de activitate a Guvernului în frunte cu Natalia Gavrilița și a întregii liste de miniștri prezentați de prim-ministra desemnată prin Decret de președinta Republicii Moldova.

Natalia Gavrilița, candidata la funcția de prim-ministră, desemnată de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a prezentat marți, 3 august, echipa pentru noul Guvern. Astfel, în componenţa echipei guvernamentale, care urmează să ceară vot de încredere Parlamentului vineri, 6 august, sunt mai multe nume cunoscute publicului din garniturile anterioare, propuse de Natalia Gavrilița când a fost desemnată drept candidată la funcția de prim-ministră.

În lista actuală mai fac parte foşti miniştri din Guvernul condus de Maia Sandu, dar și membri din echipa Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Totodată, numărul ministerelor a fost mărit.