O pisică a fost salvată de Poliția Locală Sector 5, după ce a stat trei zile într-un copac/ FOTO

Autor: Roxana Popa
Publicat: 07-08-2021 21:56

Un echipaj al serviciului Poliția Animalelor, din cadrul Direcției de Poliție Locală Sector 5, a acționat joi, 5 august, pe Strada Iacob Andrei, după ce o doamnă a sunat la Dispecerat, să sesizeze că într-un copac se afla de trei zile, sechestrată o pisică.

La fața locului, agenții au constatat că pisica se poziționa aproape de vârful unui pom înalt și, cu ajutorul societății Amenajare Edilitară și Salubrizare, au intervenit cu un utilaj dotat cu o scară, pentru a ajunge în condiții de siguranță la animal.

Pisica a fost adusă nevătămată la sol, iar locatarii din zonă au îngrijit-o cu toate cele necesare, deoarece aceasta se afla de trei zile fără mâncare sau apă.

Întrucât Direcția Dispecerat, Situații de Urgență și Protecția Animalelor Sector 5 deține competențe în domeniul coordonării activităților privind prevenirea faptelor de natură contravențională, care au ca obiect animalele aflate într-o situație de pericol, locuitorii sectorului sunt rugați să ia legătura cu agenții, ori de câte ori un animal se poate afla în primejdie.